





## 2023 Taiwan-Japan University Presidents' Forum Fostering Next-gen Talent: The Capacity-building Roadmap for Higher Education

Date: Organizer:

Tuesday, July 25, 2023 Foundation for International Cooperation in Higher Education of Taiwan, FICHET

Conference Venue:

| In Higher Education of Talwan, | Joint Organizer:

R268, College of Management,
National Chi Nan University

Conference Language:

Joint Organizer:

Japan Committee of Universities for
International Exchange, JACUIE

Conference Language: International Exchange, JACUIE English Host University:

National Chi Nan University

## **Tentative Program**

\*Program is subject to change

| Time                     | Agenda   |
|--------------------------|--|
| 10:00-10:30<br>(30 mins) | Registration   |
| 10:30-10:50<br>(20 mins) | Welcome & Opening Remarks  4 minutes for each speaker  Speakers:  1. Representative from Taiwan  2. Representative from Japan  3. Chairperson of FICHET  4. President of JACUIE  5. President of Host University |
| 10:50-11:00<br>(10 mins) | Group Photo  |
| 11:00-11:40<br>(40 mins) | Keynote Speech <u>5 minutes for Introduction, 25 minutes for keynote speech and 10 minutes for Q&amp;A</u> Moderator: (Japan)  Speaker: (Taiwan)   |
| 11:40-13:00<br>(80 mins) | Networking Lunch   |
| 13:00-13:50<br>(50 mins) | Session 1 Developing Highly Specialized Talent for Leading Advanced Science and Technology   |

|                          | 5 minutes for Introduction, 15 minutes for each presentation and 15 minutes for Q&A  Moderator: (Japan)  Speakers:  1. Japan  2. Taiwan  Session 2  Advancing Diversity, Equity & Inclusion in Higher Education |
|--------------------------|---|
| 13:50-14:40<br>(50 mins) | 5 minutes for Introduction, 15 minutes for each presentation and 15 minutes for Q&A  Moderator: (Taiwan)  Speakers:  1. Taiwan  2. Japan  |
| 14:40-15:10<br>(30 mins) | Tea & Coffee Break  |
| 15:10-16:00<br>(50 mins) | Session 3 Global Talent Attractiveness: New Opportunities and Prospects 5 minutes for Introduction, 15 minutes for each presentation and 15 minutes for Q&A Moderator: (Japan) Speakers: 1. Japan 2. Taiwan     |
| 16:00-16:50<br>(50 mins) | Session 4 Cross-disciplinary Research & Academic Collaboration 5 minutes for Introduction, 15 minutes for each presentation and 15 minutes for  Q&A Moderator: (Taiwan) Speakers: 1. Taiwan 2. Japan            |
| 16:50-17:00<br>(10 mins) | Closing Remarks  5 minutes for each speaker  1. Taiwan  2. Japan  (Transition)  |
| 17:30-19:00<br>(90 mins) | Dinner Reception  |

## **Conference Venue**

R268, College of Management, National Chi Nan University

1 University Road, Puli Township Nantou County 545301 Taiwan

https://www.ncnu.edu.tw/